Nieuwe fietsroute doet je voormalig oorlogslandschap rond IJzer verkennen

Redactie KW

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog heeft Westtoer in samenwerking met de gemeenten 12 nieuwe fietsroutes ontwikkeld. De fietsroute ‘IJzer 14-18’ werd vrijdagavond voorgesteld en ingereden van aan de Dodengang in Diksmuide.

“De nieuwe fietsroutes zijn een uitgelezen manier om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen. Het helpt de bezoekers bij het ervaren en begrijpen van het landschap, dat bepalend was voor het verloop van de Groote Oorlog,” aldus gedeputeerde Franky Deblock. “Verschillende relicten herinneren nog aan deze periode en zijn nu bezienswaardigheden. De 41 km lange fietsroute komt zo voorbij aan de IJzertoren, de Frontzate, de Petroleumtanks, het Onze-Lieve-Vrouwhoekje, de Bocht van Tervate, de Belgische militaire begraafplaats in Keiem en de Duitse militaire begraafplaats in Vladslo, om er maar een paar te noemen.”

Een begeleidende brochure in vier talen omvat een gedetailleerde fietskaart en de praktische informatie en beschrijvingen van de bezienswaardigheden die onderweg je pad kruisen. De routes worden verkocht bij de toeristische dienst van Diksmuide.

(ACK – Foto ACK)