Nieuw boek bundelt alle belangrijke gebeurtenissen van het Belgische WO I-front

Eric Seurynck. (Foto GUS)
Redactie KW

‘1e Wereldoorlog Regio Diksmuide’ bundelt alle gebeurtenissen aan het Belgische front tijdens WO I. ‘Centrum Belgisch Front’ is de ondertitel van een nieuw boek van Eric Seurynck uit Diksmuide. “Ik heb het over een gebied met een straal van 15 kilometer rond Diksmuide”, zegt de auteur.

Het boek begint met een beschrijving van een rustige regio vóór 1914. “Maar in korte tijd na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog staan de Duitsers in de dorpen rond Diksmuide”, zegt Eric Seurynck. Verder besteedt het boek ook aandacht aan de onderwaterzetting, de slagen van Tervate, Reigersvliet, Beerstblote, Merkem, Steenstrate en het eindoffensief in Houthulst en Klerken. Eric Seurynck heeft het ook over de executies van Belgische soldaten in Nieuwkapelle en Pervijze, de eerste vliegtuighelden Guynemer en Coppens, de gasaanvallen, enz.

“De waarde van dit boek zit hem vooral in het feit dat hiermee alle belangrijke gebeurtenissen van WO I aan het Belgische front in 1 boek zijn verzameld”, zegt Eric Seurynck. “Er is ook veel aandacht voor het lot van mensen uit de regio. Bovendien is het boek ook een goede leidraad om de oorlogssites en relicten in de regio te bezoeken.”

In voorverkoop kost het boek 20 euro. Het kan worden besteld bij Eric Seurynck via 0475 61 13 23 – eric.seurynck@skynet.be.