Nieuw boek als eerbetoon aan stadsingenieur

26/04/17 om 12:00 - Bijgewerkt op 27/04/17 om 16:43

Het echtpaar Anne-Marie Demeyere en Johan Mattelaer schreven het boek 'Joseph M. L. Demeyere 1895-1976, ingenieur, demograaf, stedenbouwkundige', een historiek over hun vader en schoonvader. J. M. L. Demeyere was 24 jaar stadsingenieur in Kortrijk.

Joseph M. L. Demeyere was van 1926 tot 1936 directeur van Technische School van Kortrijk, van 1936 tot 1960 stadsingenieur van Kortrijk en van 1960 tot 1974 werkte hij bij de West-Vlaams Economische Raad/West-Vlaams Studiebureau (WER/WES) in Brugge. Achter die summiere getallen, tijdperiodes en titels steekt er meer dan men op het eerste zicht zou denken. "We hebben bepaalde dingen ontdekt, bijvoorbeeld dat hij een dagboek schreef, dat hij te maken had met het Ruimtelijk Ordeningsplan West-Vlaanderen en dat hij al heel vroeg een strijd voerde tegen krotwoningen", schetst Johan Mattelaer, die samen met zijn vrouw Anne-Marie Demeyere het boek schreef, met hulp van familieleden. "Veel dingen wist i...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!