Nelevrienden houden salesbabbels in bunker om tweemaster zeewaardig te houden

Redactie KW

Ter ondersteuning van de tweemaster De Nele organiseerden De Nelevrienden ‘s vrijdags een salesbabbel in hun bunker op de Oosteroever.

De tweemastsloep De Nele ligt aangemeerd in het Visserijdok, in de schaduw van de vuurtoren. Sympathisanten richtten in het voorjaar van 2015 De Nelevrienden op. Deze vereniging maakt gebruik van een vroegere bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het bouwwerk bevindt zich op wandelafstand van De Nele.

“Om het schip zeewaardig te houden, is onderhoud noodzakelijk”, zegt Idesbald Van Biesenbroeck, voorzitter van de Nelevrienden. “Schilderwerken, controle van de zeilen, een vergoeding voor de kapitein, … dit alles kost een aardige duit. De Nelevrienden staat mee in voor de financiering. We komen elke vrijdag samen tussen 17 en 21 uur voor een salesbabbel in de bunker. Klanten moeten lid zijn om de bunker te bezoeken. Geïnteresseerden boeken De Nele voor een zeetocht naar Breskens, Calais, Blankenberge en voor feesten allerhande”, aldus nog Idesbald Van Biesenbroeck.

(BV)

>> Info op www.denele.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier