Mobiele applicatie ‘Achter het front van 14-18’ gelanceerd

Redactie KW

Toerisme Leiestreek en projectvereniging BIE lanceren een mobiele app, gratis te downloaden op je smartphone of tablet, die je langsheen 75 bezienswaardigheden leidt. Er zijn vier autoroutes, zeven wandelroutes en twee autocar-routes.


Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog ontwikkelden Toerisme Leiestreek en projectvereniging BIE een mobiele applicatie. De applicatie, gratis te downloaden op je smartphone of tablet, is een leidraad langs 75 bezienswaardigheden in 19 gemeenten van de Leiestreek en de BIE-streek. Er zijn vier thematische autoroutes uitgestippeld: de route ‘schuwe maandag’, ‘geneeskunde en verzorging’, ‘het dagelijkse leven onder Duitse bezetting’ en ‘de bevrijding van 1918’. Verder zijn er ook zeven wandelroutes en twee autocar-routes.

Archiefbeelden

Wie graag zelf zijn route bepaalt, kan aanduiden welke bezienswaardigheden men zeker wil gaan bezoeken. De app stippelt dan een aangepaste weg uit. Bij elke bezienswaardigheid voorziet de applicatie verschillende archiefbeelden, audiofragmenten en anekdotes. Op de site www.veertienachttien.be worden alle beelden verzameld.

Magazine

Verder komt er ook een magazine ‘veertien achttien’ over het leven in bezet gebied. Er zijn 40.000 exemplaren gedrukt en ze zijn te verkrijgen in alle diensten voor toerisme binnen de Leiestreek en de BIE-streek, in gemeentehuizen, bed&breakfasts en bij alle activiteiten rond de herdenking van de 100-jarige oorlog.

(MM)