Met de hele familie naar de Vierdaagse van de IJzer

Redactie KW

Het zit in de familie, dat is wel het minste dat je kan zeggen van het gezin Cobbaert. Met zijn zevenen stonden ze vanmorgen aan de start van de Vierdaagse van de IJzer.


De ouders liepen met de jongste Dyne (4) de 16 kilometer. De stoere jongens Wan, Xuan, Sibe en Ynse gingen voor de 32 kilometer.

“Wij zijn eigenlijk allemaal aangesloten bij de Koekelaarse wandelclub”, licht mama Fanny Carrein toe. “We hebben dus allemaal al heel wat kilometers in de benen. Onze kinderen van 7 en 10 waren alvast vol enthousiasme om de 32 kilometer te lopen. Dat konden wij alleen maar toejuichen. En ze hebben het er fantastisch vanaf gebracht op deze eerste dag.”

“Wij met de buggy hebben een mooi parcours uitgewandeld. We startten met een beetje regen, maar we konden altijd op het juiste moment schuilen onder een luifel. Op de organisatie is trouwens niets aan te merken. Ik hoorde hier en daar dat mensen het erg vonden 5 euro te moeten betalen voor hun deelname, maar daar heb ik absoluut geen problemen mee”, vertelt Fanny. “Tijdens de tocht hebben we weer met veel mensen gepraat, en ze feliciteerden zelfs mijn hondje Wiske. Onze yorkshire/dwergpincher heeft ondanks zijn kleine gestalte netjes zijn kilometers uitgewandeld”, rondt ze af.

Pop-up oorlogsmuseum

“Ook wij vonden het superfijn”, vertellen Wan en Ynse die als broerteam hun wandeling afmaakten. “Moe zijn we allerminst. Ynse, die tien jaar is, zit zelfs op dit ogenblik al op het springkasteel. In totaal hebben we zo’n zes uren gestapt. Een stevig tempo, vinden we zelf. We namen ook onze tijd om onderweg eens stil te staan bij een oorlogsmonument. Dat is trouwens het fijnste aan deze tocht: je ziet veel. We namen ook al een kijkje in het pop-up oorlogsmuseum in het kamp van Lombardsijde. We hebben daar erg coole oude auto’s gezien.”

Deze familie trekt morgen weer vol moed naar de start. Hoe ze hun tocht in de omgeving van Poperinge doorstonden, lees je morgen op kw.be.

(CT/foto ED)