Mesen en Heuvelland bereiden zich voor op herdenking 100 jaar Mijnenslag

04/05/17 om 21:16 - Bijgewerkt om 21:16

Burgemeester Sandy Evrard maakte het programma van 100 jaar Mijnenslag Heuvelland-Mesen tijdens de gemeenteraad bekend aan zijn raadsleden.

Mesen en Heuvelland bereiden zich voor op herdenking 100 jaar Mijnenslag

Zero Hour © www.zerohour.be

Hij benadrukte dat alle plechtigheden en het slotconcert gratis bij te wonen zijn en riep meteen ook op om zich voor beide activiteiten vooraf te registreren.

Voor de ceremonies van 7 juni is dat tot 10 mei via de website www.zerohour.be en voor het slotconcert van 10 juni is dat via de website www.gonewest.be. De burgemeester verstuurt deze week nog een brief daaromtrent aan zijn bevolking en zal ook via de sociale media de oproep doen. "Samen met mijn collega-vriend van Heuvelland, Marc Lewyllie, ben ik zeer fier over het aanbod, ik kan niet genoeg benadrukken dat alles gratis is. Naar een concert gaan van Ozark Henry in het Sportpaleis zal al vlug tientallen euros kosten, op 10 juni treedt hij samen op met Wannes Cappelle, de Koninklijke Harmonie Ypriana, Chris Latham (Australië), Mary Black (Ierland) en Ngati Ranana (Nieuw-Zeeland)."

De plechtigheden van 7 juni zullen naar schatting door 1.000 genodigden uit Ierland en Nieuw-Zeeland bijgewoond worden en dat is evenveel als er inwoners zijn in Mesen. "Er zullen die dag een aantal straten afgesloten worden en verder in bepaalde straten zal er een parkeerverbod zijn." De gasten zullen vanuit Ieper naar Mesen en Heuvelland gebracht worden. "Reken maar op 20 bussen," besluit de Mesense burgervader.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!