Memorial Museum Passchendaele 1917 gaat druk weekend tegemoet

Redactie KW

Sinds deze namiddag zijn de figuranten aan het opbouwen om gedurende drie dagen te tonen aan de bezoekers hoe het leven van een frontsoldaat achter de linies zich 100 jaar geleden afspeelde.

Vrijdagavond werd de tijdelijke tentoonstelling ‘Decoding The Front’ opengesteld op het domein, die de communicatie in de Eerste Wereldoorlog naar voor brengt. In samenwerking met Gone West worden er ook drie concerten gebracht met The Veils, Daniel Lanois en Gurrumul in een groot opgetrokken tent.

Ook de nieuwe wandelroutes zullen geopend worden met een Canadian Remenber Trial rond Passendale. En twee andere routes die te maken hebben met het Polygoon Wood. Er worden geleide natuurtochten georganiseerd en een familiezoektocht is er voor iedereen.

Zaterdagochtend om 6 uur wordt dan de viering van 100 jaar Anzac Day gevierd als herdenking van de Australiërs en Nieuw- Zeelanders. Op zondag is het de beurt aan de Schotten en de Canadezen op een battlefield tour en de Flanders- Scottisch Memorial Day.

(ZB)

>> Voor alle informatie kan U terecht op http://www.passchendaele.be. Er is ruime parking voorzien voor de bezoekers en mindervaliden kunnen dichter bij de activiteiten geraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier