Leerlingen herdenken Groote Oorlog onder meer met bomalarm in de turnzaal

Redactie KW

Vrijdagnamiddag kende het project De Groote Oorlog zijn apotheose in de school Zonneburcht.

Die apotheose omvatte onder meer een mars op de speelplaats, een bomalarm in de turnzaal (lees bunker) en na enkele liederen en gedichten werd geluisterd naar de Last Post.

Gregory Zanders, Yana Vanoverwalle en Bradly Beheydt zorgden voor de muzikale ondersteuning bij het project De Groote Oorlog. (foto HDV)

Liefst drie weken werd er in Zonneburcht, de lagere school voor buitengewoon onderwijs type 1 en 8, immers gewerkt rond het thema van De Groote Oorlog. Alle klassen gingen op uitstap en bezochten verschillende musea en locaties. Enkele klassen trokken zelfs naar Diksmuide en bezochten de IJzertoren en de Dodengang. Anderen brachten een bezoek aan het Passchendaele Museum en de Menenpoort te Ieper. De kleinsten trokken met een treintje rond in Zonnebeke, Zillebeke en Ieper.

“Uiteraard bezochten we eveneens het Amerikaans Kerkhof Flanders Field te Waregem en enkelen woonden de Last Post bij in Ieper. Iedere klas knutselde tijdens het project klaprozen en nu was er dus die apotheose met een samenkomst in de grote zaal waar in groepjes gekaart werd, was er één minuut stilte en drie minuten werd geluisterd naar bomaanslagen in het donker en de Last Post alsook het Vredeslied” schetste Sabine Nachtergaele die de algemene leiding in handen had.

(YVW – Foto HDV)