Jasper Pillen : “Geef KW-artikel over onbekende soldaat een permanente plek op Brugse begraafplaats”

Redactie KW

Gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open VLD) zal de stad Brugge verzoeken om het artikel ‘Nog onbekender dan de onbekende soldaat’ op een informatiebord op de centrale begraafplaats te plaatsen.

Jasper Pillen zal de stad Brugge vragen om een KW-artikel op een infobord op de Brugse begraafplaats te zetten. (GF)

“Met veel interesse heb ik het verhaal in Krant van West-Vlaanderen over de onbekende soldaat gelezen”, laat Jasper Pillen (Open VLD) via een persbericht weten. Met een schriftelijke vraag zal hij de stad verzoeken over dit episch verhaal op een informatiebord op de centrale begraafplaats in Assebroek te plaatsen. “Bruggelingen hechten erg aan hun stad. Het zou dus gepast zijn de bezoekers over dit verhaal te informeren”, aldus Jasper Pillen, die denkt aan een informatiebord zoals dat bijvoorbeeld aan de Commonwealth begraafplaats staat. “Daarnaast zou er in het Brugs stedelijke onderwijs aandacht kunnen gegeven worden aan deze gebeurtenis”, luidt het persbericht nog.

Jasper Pillen :
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Jasper Pillen. (Foto RN)
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het artikel Nog onbekende dan de onbekend soldaat, dat op vrijdag 7 november in Krant van West-Vlaanderen verscheen, vertelt het verhaal over de aanduiding van de onbekende soldaat – door een Assebroekse oorlogsblinde in het Brugse station. Daarin werd er voor het eerst op zoek gegaan naar de tot dan toe onbekende begraafplaats van de vier oorlogshelden die níét genomineerd werden.