Irak- en Afghanistanen-veteranen houden halt in Ramskapelle

Redactie KW

Maandagochtend landde een 100-tal Canadese veteranen, die in de oorlog in Irak en Afghanistan gewond geraakten, met de fiets aan in Ramskapelle om er een bezoek te brengen aan het For Freedom Museum in Ramskapelle.

De veteranen werden met veel respect door schepen Jan Morbee en conservator Freddy Jones ontvangen. De ‘Wounded Warriors Canada’ vereniging werd in 2006 kleinschalig opgestart met als nobel doel de gewonde veteranen uit Irak en Afghanistan met hun herstel bij te staan. Inmiddels is deze organisatie uitgegroeid tot een Canadese nationale organisatie die de soldaten en hun families steunt bij het verwerken van hun leed.

David Warren, een voormalige militaire kapelaan en participant van de fietstocht verwoordde het leed: “We voelen nog steeds de pijn en het leed en dragen immer nog de littekens van wat we daar zagen en meegemaakt hebben.’ De wereld staat daar te weinig bij stil.”

Zo’n 100 Canadese gewonde soldaten doen een fietstocht van ongeveer 550 km langsheen de slagvelden uit de eerste en tweede wereldoorlog. Elk van hen heeft minstens 4.000 Canadese dollars sponsoring verzameld die integraal aan de goede werken zullen worden gespendeerd.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier