Inwoners en scholen Ieper kunnen mee nadenken over invulling nieuw stadsmuseum

Redactie KW

In Ieper is men er zich van bewust dat na 2018 een nieuwe impuls de attractiviteit van stad en regio ten goed zal komen.

“Daarom wordt er een nieuw museum gepland, zodat straks een dubbele reden is om de Lakenhalle te bezoeken. Het In Flanders Fields Museum en het stadsmuseum worden complementair en versterken elkaar ook inhoudelijk.

Vandaag krijgt de bezoeker of inwoner niet echt een antwoord op zijn vragen over de lange, gevarieerde en bijwijlen dramatische geschiedenis van de stad. Straks wordt dit verhaal verteld aan de hand van een mix van grote en kleine verhalen, persoonlijke en universele verhalen, oude en nieuwe verhalen die we samenhangen door een rode draad. Het nieuwe museum krijgt drie onderdelen. De permanente museumopstelling vormt de ruggengraat en er zal ook een gratis gedeelte zijn zodat actief kan worden ingespeeld op wat in de regio leeft. Het stadsmuseum zal hier ook een (kunst)historische toets aan toevoegen.

Nu al wordt er gestart met een grote een grote participatiecampagne zodat de inwoners van bij de opstart betrokken zijn. Met het project ‘Van Stadhuis naar Huis van de stad’ wordt er gemikt op de uiterst creatieve inbreng van de bevolking, maar ook de scholen worden nauw betrokken. Want onder impuls van het educatieve team van de musea doorlopen zij dit schooljaar een actief traject en ook de Ieperse leerkrachten worden bevraagd omwille van hun pedagogische expertise.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier