‘Ingestorte’ loopgraaf Yorkshire Trench in Boezinge weer open tegen april

Redactie KW

Maanden geleden al zijn enkele muren van de loopgraaf Yorkshire Trench & dug-out in Boezinge ingestort. Op de gemeenteraad van Ieper maandagavond beloofde schepen Jef Verschoore (CD&V) dat de loopgraaf hersteld zal zijn tegen april volgend jaar, en dan ook weer toegankelijk wordt voor het publiek.


De Yorkshire Trench & dug-out in de Bargiestraat in Boezinge, op de industriezone Ieperleekanaal, dateren uit 1917 en werden sinds 2002 gerenoveerd. Al maanden zijn de loopgraven echter niet toegankelijk wegens nieuwe renovatiewerken. Enkele muren van de loopgraven zijn immers ingevallen. “Het probleem ligt bij de onderste zandzakjes”, zegt schepen Jef Verschoore. “Die gaan stuk omdat ze het gewicht van de constructie niet aankunnen.”

Ives Goudeseune (SP.A) wou weten wanneer de herstellingen zullen zijn afgerond. Volgens schepen Verschoore zal dat zeker het geval zijn tegen april 2015, als ook het toeristisch onthaalpunt in de hoeve Klein Zwaanhof even verderop zijn deuren zal openen. “Dan wordt de Yorkshire Trench & dug-out ook weer toegankelijk voor het publiek.”

(pjb)