Historium in Brugge pakt uit met revolutionaire virtual reality

Redactie KW

Dinsdagmiddag mocht Minister van Toerisme Ben Weyts in Brugge twee nieuwe en opvallende nieuwigheden voorstellen.

Het gaat om de nieuwe versie van de al bestaande Historium VR Experience en de gloednieuwe applicatie Historium VR. Vier jaar geleden al startte het museum op de Markt van Brugge met de vernieuwende technologie. Door het succes werden de oorspronkelijke vijf cabines verdubbeld naar tien en voorjaar 2017 worden dat er zelfs twintig. Door plaatsgebrek zal wellicht alles verhuisd worden naar de ruimte waar nu de toeristische dienst is. Die laatste zal dan op haar beurt verhuizen naar vlak naast de shop.

Nog opvallender is zeker de applicatie Historium VR ‘Relive the History of Bruges’. Die app maakt het mogelijk om de Gouden Eeuw van Brugge thuis te beleven. In je eigen woonomgeving kan je dan een praatje maken met middeleeuwers, grabbelen in een ton met specerijen, boogschieten of roeien op de Brugse reitjes. Minister Ben Weyts vond de nieuwste speeltjes een bijkomende smaakmaker om Brugge te gaan bezoeken.

Op de foto zien we de minister samen met Hans Vandamme, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Historium en Christophe Roose, directeur van het Historium.

(MDW – Foto MDW)