Historisch aantal bezoekers voor Historium in Brugge

27/04/17 om 14:02 - Bijgewerkt om 17:27

Donderdag ntvangt het Historium maar liefst 1.100 leerlingen voor een bezoek aan de historische belevingsattractie en dat is een record.

Historisch aantal bezoekers voor Historium in Brugge

Als je daar de andere individuele bezoekers bijtelt, is dit een absolute recorddag in aantal bezoekers voor het Historium. . In totaal ontving het Historium vandaag 1.439 bezoekers, het grootste aantal sinds de start van de attractie in 2012. "In maart, april en mei tellen we meerdere dagen waarbij het aantal leerlingen per dag de 1.000 benadert", vertelt general manager Christophe Roose. "De meeste scholen komen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië, maar ook veel scholen uit de buurlanden plannen opnieuw een bezoek bij ons tijdens hun uitstap in Brugge. In 2016 ontvingen we in totaal 17.850 leerlingen. Voor de geplande bezoeken in het eerste semester van 2017 overschrijden we nu al de kaap van 20.000 leerlingen. De meeste scholen keren ook jaarlijks terug."

In januari 2017 werd het Historium finalist bij de Toerisme Vlaanderen Awards voor 'Beste Familievriendelijke Toeristische Attractie'. Het Historium brengt aan de hand van film, decors, nieuwe technologieën, virtual reality, een interactieve tentoonstelling... een historisch verhaal dat erg aansluit bij de leefwereld van jongeren.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!