Herdenkingsweekend sergeant pilot Dickerson van start

© Foto WK
Redactie KW

Zaterdagochtend is in het provinciedomein Tillegembos in Sint-Kruis, bij Brugge, een herdenkingsbord onthuld. Dat is op de plaats waar de Spitfire van het 64ste Squadron Royal Air Force op 7 september 1942 crashte, met sergeant pilot Dickerson aan de stuurknuppel. Er is ook een gratis tentoonstelling.

Op 7 september 1942 haalden Duitse jagers de Spitfire van het 64ste Squadron Royal Air Force neer boven Sint-Michiels (Brugge). Sergeant pilot Edgar Dickerson sprong uit zijn vliegtuig, maar zijn valscherm ging onvoldoende open. Hij sloeg te pletter bij de Titecastraat. Zijn Spitfire crashte aan het provinciedomein Tillegembos.

Pas op 31 augustus 2013 werd het wrak van de Spitfire opgegraven, door de Groep Huyghe-Decuypere en de archeologische dienst Raakvlak Brugge. De opgraving gebeurde met steun van de Provincie West-Vlaanderen, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met Groep Huyghe-Decuypere en Raakvlak Brugge het herdenkingsweekend. Er is een tentoonstelling over de missie en crash van sergeant pilot Dickerson en de berging van zijn Spitfire in het Streekhuis Kasteel Tillegem in Sint-Michiels. Die is zaterdag gratis toegankelijk van 14 tot 18 uur en zondag van 10 tot 18 uur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier