Grote hoeveelheden oorlogsmunitie gevonden bij verzamelaars in Westhoek

Foto VTM
Redactie KW

Op drie plaatsen in de Westhoek zijn zaterdag grote hoeveelheden oorlogsmunitie uit de Eerste Wereldoorlog in beslag genomen.

Dat meldt VTM zaterdagavond in het 7-uur nieuws. Op een boerderij in Langemark vond de politie bij een huiszoeking bij een verzamelaar tientallen bommen en mortieren uit de Eerste Wereldoorlog. De bommen lagen opgeslagen in een schuur. De ontmijningsdienst van het leger kwam de munitie opladen. In totaal werden 10 bakken met gevaarlijke munitie weggebracht.

Staden en Zonnebeke

Bij nog 2 andere verzamelaars in de Westhoek voerde de politie huiszoekingen uit. Dat was zo in Staden en in Zonnebeke. Ook daar werd munitie in beslag genomen.

In de Westhoek komt bij landbouw- en bouwwerken jaarlijks nog een grote hoeveelheid munitie naar boven. Wie dat gevaarlijk tuig vindt, is verplicht om dat bij de politie te melden. Die verwittigt dan Dovo die de gevaarlijke spullen komt ophalen.

Burgemeester Alain Wyffels van Langemark-Poelkapelle in het VTM-nieuws: “Het is voldoende dat één zo’n bom ontploft, om meteen een hele kettingreactie op gang te brengen. Dat is levensgevaarlijk!”

(Foto VTM-nieuws)