Gratis boek over heraanleg van ‘t Zand in Brugge

Renaat Landuyt, Steve Demulder, Wim Herman en Hannes Maertens © Benny Proot
Redactie KW

Burgemeester Renaat Landuyt heeft een collector’s item voorgesteld : een boek over de heraanleg van ‘t Zand en over de geschiedenis van Brugges grootste plein.

Op zaterdagen 23 en 30 januari wordt van 8 tot 13 uur, tijdens de wekelijkse zaterdagmarkt op ‘t Zand in Brugge, een infostand opgesteld met de definitieve plannen voor de heraanleg van dit plein.

Tegelijkertijd zullen 500 exemplaren van een boekje over ‘t Nieuw Zand gratis uitgedeeld worden aan de belangstellenden. Daarin staan naast uitvoerige info over het winnend project van architectenbureau West 8, Snoeck & Partners en Atelier Roland Jéol de andere vier, niet weerhouden studies. Ook de eeuwenoude gezchiedenis van dit plein wordt belicht.

Plein van de toekomst

Met zijn 8.500 m² en 220 evenementen per jaar is ‘t Zand een van de belangrijkste pleinen van Brugge. De huidige aanleg dateert van 1982 en is aan vernieuwing toe. Volgens burgemeester Renaat Landuyt met ‘t Nieuw Zand het plein van de toekomst belichamen : een plein van ontmoetingen. Tegelijkertijd zal West-Brugge via en gewijzigde mobiliteit en het bannen van sluipverkeer opnieuw deel uitmaken van de historisch binnenstad.

Gratis boek over heraanleg van 't Zand in Brugge

De fontein wordt verplaatst – naar waar is nog niet beslist – maar de paviljoenen blijven op ‘t Zand. De infostand verhuist van 2 t/m 29 februari naar de balieruimte van Communicatie & City Marketing in AC ‘t Brugse Vrije op de Burg. Het boekje zelf wordt gedrukt op 1.000 exemplaren. Indien het vlug uitgeput raakt, wordt een tweede druk overwogen. Maar dan zal er voor de boekjes moeten betaald worden. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier