Gouverneur Carl Decaluwe: “Opslaan oorlogsmunitie in Poelkapelle houdt geen gevaar in”

Redactie KW

Dat de ontmantelingsinstallatie van DOVO in Poelkapelle al sinds de zomer van 2012 defect is, houdt geen probleem in op het vlak van veiligheid. Dat zegt provinciegouverneur Carl Decaluwé donderdag.

In de installatie in Poelkapelle worden onder meer mosterdgasbommen opgeslagen.

Op dit moment liggen er in de kazerne van Poelkapelle zowat 3.200 toxische projectielen opgestapeld als gevolg van het defect aan de ontmantelingsinstallatie. Woordvoerster Ingrid Baeck van Defensie liet weten dat er opslagruimte is voorzien tot 2016.

Volgens de West-Vlaamse provinciegouverneur is er geen reden tot paniek. “Een probleem inzake veiligheid voor de omwonenden is er niet”, bevestigde Carl Decaluwé donderdag aan Belga. “Voorlopig is er inderdaad voldoende stockageruimte.”

Reking houden met mosterdgas of yperiet

Intussen heeft Decaluwé al overlegd met gemeentebesturen en de provinciecommandant. “Mogelijk wordt het nood- en interventieplan aangepast in het kader van de grote vondst eerder deze week op de Westhoek. Een groot deel van de aangetroffen oorlogsmunitie zou mosterdgas of yperiet bevatten en daar moeten we rekening mee houden”, besluit Carl Decaluwé.

(Belga)