Gebruik van beakens voor Kortrijk Bezet ’14-’18 is Belgische primeur

Redactie KW

De stad Kortrijk heeft een primeur op zak: het toeristische infoparcours Kortrijk Bezet ’14-’18 werkt met beakens.

Beakens zijn een soort van infozuilen waarbij passanten informatie krijgen op hun smartphone. In Kortrijk zijn er in het kader van Kortrijk Bezet ’14-’18, een toeristisch infoparcours van de Erfgoedcel Kortrijk rond de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog, 22 van die beakens opgesteld. De Erfgoedcel lette erop dat niet alleen Kortrijk aan bod kwam, maar ook de zeven deelgemeenten.

Wie langs zo’n beaken loopt en op zijn/haar iPhone (android is niet beschikbaar) bluetooth heeft geactiveerd, krijgt automatisch een waarschuwing. Wie verder klikt, krijgt extra informatie over de beaken. Dat kan een tekstfragment, maar ook een oude foto zijn. De beakens zijn intussen alle in werking gesteld, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Stadsspel De Spion

Sinds deze maand is in Kortrijk ook het stadsspel De Spion geactiveerd. De game is gebaseerd op het leven van Evaris De Geyter, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Kortrijk de Duitsers bespiedde en uiteindelijk gesnapt werd. Het spel wordt met tablets of smartphones gespeeld, want het is eigenlijk een app. De spion heeft als doel om enkele opdrachten tot een goed einde te brengen, de verschillende teams van de Duitse geheime politie moeten hem (virtueel) neerschieten. Alle info op www.kortrijkbezet14-18.be (AXV)