Familie Cobbaert tijdens Vierdaagse: “De regen deerde ons niet”

Redactie KW

Het gezin Cobbaert uit Koekelare maakte vrijdag de derde dag van de Vierdaagse van de IJzer vol. Het werd er eentje met heel wat plensbuien.

“Of we na drie dagen al de vermoeidheid voelen? Dat valt eigenlijk nog goed mee”, vertelt Fanny Carrein vanuit het ziekenhuis. “Geen paniek hoor”, lacht ze, “we komen hier iemand bezoeken die net bevallen is.”

Een lastige bevalling moet het voor velen geweest zijn, die derde dag in en rond Diksmuide. “Tja, het heeft veel geregend hé”, haalt de moeder haar schouders op. “Maar we merkten al gauw dat het niet zomaar om een kort buitje zou gaan, dus schuilen had niet veel zin. We hebben er ons aan aangepast en zijn gewoon blijven doorstappen. Onze kinderen hebben het trouwens ook weer voortreffelijk gedaan. Ze haspelden de grote toer van 32 kilometer af en passeerden onder andere langs de loopgraven van de Dodengang. Het had behoorlijk wat indruk op hen gemaakt. Die regen, dat nemen ze erbij. Meer nog: kinderen vinden het zelfs fijn om eens door de modder te mogen sjokken.”

Voor de Cobbaerts is het niet hun eerste Vierdaagse en deze streek kennen ze dan intussen ook al goed. “Maar de regio blijft verbazen”, vindt Fanny. “Elke keer zie je wel iets nieuws of bekijk je het landschap van een andere kant.”

Morgen wordt er afgerond in stijl in Ieper. “Met het hele gezin”, geeft Fanny nog mee. “De kinderen houden ervan om tijdens het défilé over de rode loper te kunnen aankomen, hopelijk kan dat morgen ook lukken.”

(FJA – a-foto MD)