Erfgoedproject uit Nieuw-Zeeland krijgt vorm in Mesen

Op zaterdag 3 oktober heeft de Nieuw-Zeelandse Minister van Cultuur en Erfgoed het infomeubel in het kader van het Nga Tapuwae Heritage Trail onthuld in aanwezigheid van burgemeester Sandy Evrard. © EF
Redactie KW

Op zaterdag 3 oktober heeft de Nieuw-Zeelandse Minister van Cultuur en Erfgoed het infomeubel in het kader van het Nga Tapuwae Heritage Trail onthuld in aanwezigheid van burgemeester Sandy Evrard.

Het infomeubel staat in het Nieuw-Zeeland Memoriaal park in de Nieuw-Zeelanderstraat. Het meubel werd geplaatst door de Commonwealth Wargraves Commission in opdracht van de Nieuw-Zeelandse overheid. Nga Tapuwae Heritage Trail is een erfgoedproject van de Nieuw-Zeelandse overheid en defensie. Op verschillende plaatsen in België en Europa (bijvoorbeeld in Zonnebeke, Ploegsteert, Ieper, Turkije, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië worden informatieborden geplaatst waar de Nieuw-Zeelandse militaire acties uit de Eerste Wereldoorlog worden toegelicht.

Verbonden met elke locatie is er ook een mobiele app die het verhaal van de Kiwi-soldaten op die locatie verder uitdiept met beeld en audiofragmenten. Zo ontstaat er een fysiek zichtbaar netwerk van locaties die elke bezoekende Kiwi als leidraad kan gebruiken voor zijn reis. Het nodigt de Nieuw-Zeelanders uit hun eigen geschiedenis te leren kennen wanneer ze de verschillende iconische plaatsen, zoals Mesen, bezoeken.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier