Erfgoedcel CO7 wint de Vlaamse Cultuurprijs

Redactie KW

CO7 ontving vandaag van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed 2013-2014. De uitreiking vond plaats aan het eind van de studiedag Het Groot Onderhoud van FARO in Flagey in Brussel.


De jury loofde CO7 voor haar “doordachte, integrale en geïntegreerde erfgoedwerking die niet alleen het bredere lokale cultureel-erfgoedveld kan inspireren, maar ook alle cultureel-erfgoedconvenants in Vlaanderen.”

CO7 is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Met het project ‘WESTHOEK verbeeldt’ slaagde de Erfgoedcel erin om zichtbaarheid én een draagvlak te creëren voor het lokale culturele erfgoed in de zuidelijke Westhoek. De interactieve erfgoedbank bevat particulier beeldmateriaal dat door ruim honderd vrijwilligers wordt opgespoord, bewaard en ontsloten. Mede Behalve een erfgoedbank zet Erfgoedcel CO7 ook andere digitale tools in om nieuwe doelgroepen te bereiken. Zo is er een kortfilm over de vinkensport, een digitale versie van de Erfgoedhaltes en de erfgoedwidgets.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier