Erfgoedcafé Hoge Dijken Roksem brengt veel verhalen naar boven

Redactie KW

Over de site Hoge Dijken en omgeving valt nog heel veel te vertellen, zelfs verhalen die tot nu toe niet of weinig bekend waren. Dat bleek woensdag tijdens het vierde erfgoedcafé van Erfgoedking8460.

Het eerste erfgoedcafé vond in 2014 plaats met de Stationsstraat van Oudenburg, in 2015 volgde de wijk Waerebrug in Westkerke, in 2016 werd getoerd bij de boeren van Ettelgem en deze keer wordt met de Hoge Dijken een deel van Roksem belicht. Wie de avond gemist heeft, kan nog voor vrijdag 13 oktober om 19.30 uur of zondag 15 oktober om 14.30 uur inschrijven via ram@oudenburg.be of 059 56 84 00.

Naast de geschiedenis van de zandkobbe waarop het gehucht Hoge Dijken zich bevindt, wordt uiteraard verteld over de zandwinning voor de aanleg van de autosnelweg Jabbeke-Adinkerke en ontstaan van het natuurdomein uit de doeken gedaan. Ook komen enkele memorabele figuren als de tovenaar Droeksje en meneertje Sanders aan bod. Daarna volgt via enkele oude foto’s het verhaal van enkele bewoners uit de Oude Brugseweg en de Hoge Dijken, die er vandaag niet meer zijn. En dat brengt de tongen los, want op die foto’s volgt heel veel reactie. Iedereen herkent wel iemand uit de tijd van toen.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier