Enorme belangstelling voor het Kraterfront van Gone West

15/05/17 om 20:44 - Bijgewerkt op 16/05/17 om 12:34

Maandagnamiddag stelde de Provincie West-Vlaanderen haar openingsevenement van editie '17 van GoneWest voor.

Enorme belangstelling voor het Kraterfront van Gone West

Op 10 juni wordt dat 'Het Kraterfront' ter herdenking van de Mijnenslag met o.m. de Canadese formatie 'Godspeed You! Black Emperor' en ruim 61 voorstellingen met theater, dans, muziek (onder meer concerten van Filip Kowlier en Tom Barman) en literatuur.

Alles zal in het teken staan van 'de waanzin van Passendale'. In samenwerking met Heuvelland en Mesen creëert Provincie West-Vlaanderen met GoneWest een artistieke beeld- en geluidshappening langs elf kraters in het landschap, waarbij kunstenares Shelbatra Jashari instaat voor het beeldende luik.

In het Boeverbos in Brugge werd in het kader van Gone West het nieuwe project Zero Hour voorgesteld, in aanwezigheid van Cindy Verbrugge (kabinetsafgevaardigde van minister-president Geert Bourgeois), Marc Lewyllie (Burgemeester van Heuvelland), Vivi Lombaerts (coördinator van het project), Myriam Vanlerberghe (gedeputeerde voor cultuur) en eerste gedeputeerde Guido Decorte.

In het Boeverbos in Brugge werd in het kader van Gone West het nieuwe project Zero Hour voorgesteld, in aanwezigheid van Cindy Verbrugge (kabinetsafgevaardigde van minister-president Geert Bourgeois), Marc Lewyllie (Burgemeester van Heuvelland), Vivi Lombaerts (coördinator van het project), Myriam Vanlerberghe (gedeputeerde voor cultuur) en eerste gedeputeerde Guido Decorte. © MVN

In aanloop naar het Kraterfront organiseert de Provincie met GoneWest, in samenwerking met In Flanders Fields Museum, een educatief voortraject voor alle lagere scholen in West-Vlaanderen.

(MDW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!