Eindelijk naslagwerk over geschiedenis Veurne

Redactie KW

Tijdens een druk bijgewoond moment in de raadzaal van het Veurnse stadhuis werd het boek ‘Veurne door de eeuwen heen’ voorgesteld

Na een inleiding door de burgervader gaf Jacques Baudens, de schrijver van dit werk, uitleg waarom hij dit boek geschreven heeft. Jacques woont zelf niet in de stad, maar door zijn carrière als leraar en als gids in de boetestad, kent hij Veurne als zijn broekzak. Hij stelde in al die jaren vast dat er geen enkel volledig naslagwerk over Veurne bestond. Na jaren van opzoekwerk, met de steun van tal van vrijwilligers, heeft hij heden in eigen beheer dit 142 bladzijden tellend naslagwerk uit. Met goed leesbare teksten en meer dan 100 beelden en foto’s is dit zeker een prachtige realisatie.

Burgemeester Peter Roose en schepen Céline Mouton waren dan ook fier om met de auteur op de foto te staan. Heel wat geïnteresseerden kochten met een dit naslawerk. Jacques hield er ook aan om een persoonlijke boodschap neer te schrijven in ‘zijn’ boek.

(JP)

>> Het boek, met harde kaft en op blinkend papier kost 20 euro en kan aangekocht worden in de Dienst Toerisme op de Grote Markt van Veurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier