Drie gemeenten lanceren samen de... 'Elfstenentocht'

09/05/17 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:58

De tocht kwam tot stand in een bijzondere samenwerking met drie gemeenten: Wielsbeke, Deerlijk en Anzegem.

Drie gemeenten lanceren samen de... 'Elfstenentocht'

De zomer staat voor de deur: het ideale moment om de elfstenentocht fietsroute te lanceren. Elk vaardigde een schepen en ambtenaar af om het project tot een goed einde te brengen.

Voor de elf stenen langs het parcours in de drie gemeenten werd een oproep gelanceerd aan de bewoners. De bedoeling was oorlogsverhalen te verzamelen uit de drie gemeentes en daarrond een tocht te organiseren.

Iedereen die een sterk, sappig of ontroerend verhaal had over de oorlog dat zich afspeelt in één van de drie gemeenten mocht zijn verhaal inzenden. De uitgekozen anekdotes uit de inzendingen werden dus nu vereeuwigd langs het Elfstenenparcours op een stenen monument.

Maandag werd de steen in Sint-Lodewijk in de Kapelstraat aan de kerk plechtig onthuld door de drie gemeenten. In totaal werden door de Wielsbeekse deelgemeente Ooigem één verhaal afgeleverd, drie door Wielsbeke, drie anekdotes voor Deerlijk en vier oorlogsverhalen voor Anzegem. Meer informatie is er te krijgen via de Cultuurdiensten en via de folder 'Elfstenentocht' waar de 11 verhalen werden neergepend.

(AD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!