Diksmuide zoekt 2.544 vrijwilligers voor Herdenkingsmoment Lichtfront

Redactie KW

Op vrijdag 17 oktober 2014 organiseert GoneWest in samenwerking met stad Diksmuide een groot participatief herdenkingsmoment onder de noemer Lichtfront ’14. Daarvoor heeft Diksmuide 2.544 vrijwilligers nodig.

Lichtfront ’14 volgt de frontlinie zoals die tot stand kwam in najaar 1914 na de onderwaterzetting eind oktober. ‘s Nachts aan het front zagen de verschillende troepen de lichtjes van de vijandelijke partij. Tijdens het openingsweekend van GoneWest wil de provincie West-Vlaanderen deze lijn weer oplichten met 8.750 participanten, die de afstand vanaf het strand van Nieuwpoort tot Ploegsteert met fakkels zullen verlichten. Naast deze frontlinie van licht zullen er in de negen betrokken steden en gemeenten ook artistieke vuurinstallaties worden opgesteld, geïnspireerd op de historische achtergrond van negen historische plaatsen waaronder de IJzertoren in Diksmuide. Daarnaast zal ook de ‘Namenlijst’ van de 600.000 slachtoffers die vielen op Belgische bodem, geprojecteerd worden op o.a. de IJzertoren in Diksmuide.

Wie deel wil uitmaken van dit project neemt voor 15 mei 2014 contact op met Toerisme Diksmuide. Diksmuide zoekt organisatorische vrijwilligers en fakkeldragers voor ‘Lichtfront Diksmuide 2014’. De 2.400 fakkeldragers kunnen zich rechtstreeks registreren op de provinciale website www.gonewest.be/lichtfront.