De Romeinen zijn weer in Oudenburg

Er was heel wat animatie. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens het pinksterweekend, op zondag 4 en maandag 5 juni, slaan de Romeinse legioenen opnieuw hun tenten op in het Abtspark.

“Ons Romeins Weekend is in enkele jaren uitgegroeid tot een succesverhaal. Alleen jammer dat de Oudenburgnaars nog altijd de weg niet vinden naar het RAM en Abtsdomein”, zegt vindt schepen van Cultuur Peter Velle, die een oproep doet om voor een keer vakantie te nemen in eigen stad.

Voor de editie 2017 van het Romeins Weekend wordt het tentenkamp en het aantal soldaten nog maar eens vergroot. “Dit jaar mogen we ons verheugen op zes groepen en meerdere beoefenaars van allerlei ambachten”, vertelt conservator en cultuurfunctionaris Jean Luc Meulemeester.

De groepen die op zondag 4 en maandag 5 juni helpen de Romeinse sfeer op te roepen, zijn Gallische Hoeve, Medusa Archeology, Desmumhnach, Pax Romana, Legio XI en Circum Artem Musicae. De leden, allemaal uitgerust in Romeins soldatentenue of klederdracht, zullen in en rond het park voor de juiste sfeer zorgen.

Workshops

“Verder zijn er heel wat workshops te volgen, zoals mozaïek of Romeinse juwelen maken, Romeins koken, een schild of figuurtjes in Legoblokjes maken, zelf een Romeinse schoonheidszalf samenstellen. En op maandag is er voor de kinderen een workshop metaaldetectie”, nodigt Jean Luc Meulemeester uit. “En top of the bill worden zoals elk jaar opnieuw de gladiatorengevechten, door iedereen bijzonder geapprecieerd.”

Oproep

“Ons Romeins Weekend wordt tot ver buiten de landsgrenzen gesmaakt. Jaar na jaar mogen we Nederlanders, Duitsers en Fransen begroeten. Alleen onze eigen inwoners vinden de weg nog niet. Daarom mijn oproep tot de Oudenburgnaars: dit is een heel tof evenement, het is gratis toegankelijk, je beleeft er een leuke dag en er is een schitterend terras van waar je een mooi overzicht hebt op het park”, hoopt Peter Velle op meer belangstelling van de eigen stadsgenoten.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier