Burgemeester van Koksijde rekent op tips van de bevolking voor nieuw boek over WO II

Redactie KW

Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde, gaat een boek schrijven over de Tweede Wereldoorlog en meer specifiek over wat er zich daar plaatselijk afspeelde.

Burgemeester Marc Vanden Bussche heeft duidelijk een boontje voor de geschiedenis van de gemeente Koksijde en de Westhoek. Na zijn boek ‘Leven en dood in Koksijde en Veurne-Ambacht tijdens WO I’ begint hij aan een nieuw werk dat de Tweede Wereldoorlog zal belichten. Ook daarover zijn al bibliotheken volgeschreven, maar de burgemeester wil vooral de plaatselijke gebeurtenissen aan bod laten komen.

“Ik heb eerst een sabbatjaar genomen, maar nu is de tijd rijp om iets nieuws te beginnen”, zegt hij. “Met nieuwe moed ben ik begonnen aan de voorbereidende lectuur, aan de selectie van interessante materie. Daartoe ga ik eerst de archieven van de gemeente en van de provincie uitpluizen. Maar zoals voor mijn boek over WO I richt ik weer een oproep tot inwoners van gemeente en streek om verhalen, brieven, verslagen, foto’s, documenten, illustraties, en dergelijke te bezorgen. Wel met volgende geografische beperking: namelijk over feiten die gebeurden in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Ik hoop mijn boek tegen 2020 klaar te hebben voor publicatie.”

Wie kan helpen, kan terecht bij medewerkster Daisy Burki op het kabinet van de burgemeester in het gemeentehuis. Alle stukken worden ingescand en terugbezorgd.e weinig. Het boek zal net zoals de vorige keer ook weer door de gemeente uitgegeven worden.

(CJK – Foto FS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier