Broederliefde op de Vierdaagse van de IJzer

Redactie KW

Deze tweede wandeldag van de ‘Vierdaagse van de IJzer’, de internationale mars georganiseerd door Defensie, situeerde zich in de omgeving van Poperinge. Ook de familie Cobbaert uit Koekelare, die we dagelijks volgen, was weer actief en enthousiast aan de startmeet op te merken.

Vandaag stapte mama Fanny Carrein samen met haar jongste zoontje Dyne de 8 kilometer. Dyne is pas vier jaar, maar heeft de wandeling zeer flink uitgestapt. “Niet één keer heeft hij geklaagd. Hij kijkt natuurlijk erg op naar zijn grote broers, en dus durft hij het niet te laten afweten. Ongetwijfeld loopt hij later nog de 32 kilometer mee.”

Zelf blikt ze terug op een prachtige dag. “We hebben maar te maken gehad met een klein regenvlaagje, maar daarna kwam de zon door de wolken piepen. Eigenlijk de ideale omstandigheden voor een wandeltocht.”

Blaren zijn bijzaak

De broers Wan en Ynse waren al om 14 uur op hun eindbestemming. “En we waren pas om 8.45 uur gestart”, vertelt Ynse erbij. “Daarmee verbreken we ons record van gisteren. Maar wij hebben ook weer erg genoten van de landschappen. Hoppevelden hadden wij bijvoorbeeld nog nooit gezien. Dit is de ideale manier om de rijkdom van deze prachtige regio te ondergaan. Ondanks dat ik vandaag met wat blaren van gisteren rondliep, kijk ik alweer uit naar morgen.”

“Ik sta eigenlijk te kijken van de manier waarop mijn zonen met elkaar omgaan. Ze zorgen voor elkaar. Echte broederliefde. Een parcours samen uitwandelen maakt die band ongetwijfeld nog sterker.”

(CTM)