Bouw van regionaal erfgoeddepot Potyze gestart in Ieper

14/10/16 om 12:29 - Bijgewerkt om 12:25

Vrijdag vond de eerstesteenlegging plaats van het regionaal erfgoeddepot Potyze. Het depot moet halfweg volgend jaar klaar zijn.

Bouw van regionaal erfgoeddepot Potyze gestart in Ieper

De bouw van het nieuwe 'Regionaal Erfgoeddepot Potyze' langs de Zonnebeekseweg is een werk van lange adem. "Het is een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, de stad Ieper en CO7", vertelt gedeputeerde voor Cultuur Myriam Vanlerberghe. "In 2008 al kreeg de provincie al de opdracht op een regionale erfgoeddepotwerking op te starten. In de beleidsnota was er sprake van de komst van drie erfgoeddepots in de provincie, maar ik vrees dat het depot in Ieper het enige zal worden. Elk jaar kregen en krijgen de provincies te horen van de Vlaamse regering dat de werking zal stoppen, maar uiteindelijk mogen we toch altijd verder doen. Op die manier is het moeilijk om aan een langetermijnplanning te doen."

2,45 miljoen euro

"Het nieuwe depot wordt 46 op 30 meter groot en zal uit twee bouwlagen bestaan", zegt gedeputeerde voor Infrastructuur Bart Naeyaert. "Dat is goed voor 2.000 m² depotruimte en 800 m² functionele ruimte, zoals kantoren en een atelier. De provincie zorgt voor de bouwgrond en betaalt 850.000 euro, het stadsbestuur van Ieper betaalt 1,1 miljoen euro en ook de Vlaamse regering draagt 500.000 euro bij. Het project is dus goed voor 2,45 miljoen euro. De werken zullen volgens de aannemer klaar zijn tegen halfweg 2017."

(JL - foto's JL)

Bouw van regionaal erfgoeddepot Potyze gestart in Ieper

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!