Bond van Oudstrijders en Weggevoerden in Hooglede zoekt nieuwe medewerkers

Redactie KW

Honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog is er nog nooit zoveel belangstelling geweest voor het leed van zoveel mensen.

Zoals in veel Vlaamse gemeenten is er sinds jaar en dag ook in Hooglede een vereniging om de helden en slachtoffers van beide wereldoorlogen te gedenken. Oorspronkelijk twee verenigingen, die van de oudstrijders en die van de weggevoerden, telkens in Hooglede én in Gits. Sedert enkele jaren is dit één vereniging geworden: de Bond van Oudstrijders en Weggevoerden.

Enkele mensen zetten zich in om de nagedachtenis van de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen levendig te houden. Onder impuls van wijlen Omer Persyn en Gerard Nevejant werd de ‘bond’ nieuw leven ingeblazen. Vooral de organisatie van de 11 novemberviering was en is nog steeds het hoogtepunt van het jaar.

Het huidige bestuur zit echter met een probleem. Een paar mensen kunnen het niet meer opbrengen actief in het bestuur aanwezig te zijn, hoewel zij achter de schermen wat graag hun steun blijven geven. Daarom wordt een oproep gedaan, vooral naar jongeren toe, om deel uit te maken van een vernieuwd bestuur.

(GD-foto GD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 28 november