Blankenberge verschuift en breidt feestelijke herdenking bevrijding uit

Redactie KW

Op 9 september is het 70 jaar geleden dat Blankenberge door Canadese soldaten van het regiment Manitoba Dragoons o.l.v. Eric James werd bevrijd.

Voor het eerst verschuift de stad Blankenberge de feestelijke herdenking en breidt ze uit met een concert.”Naar aanleiding van de 70e verjaardag van de bevrijding van Blankenberge hebben we het feest in een nieuw jasje gestopt”, weet schepen voor feesten Johan Van Eeghem. “In plaats van de plechtigheid te houden op 9 september ‘s avonds in het halfdonker, kiezen we in de toekomst voor de eerstkomende zaterdagnamiddag na de bevrijdingsdatum. Op die manier kunnen we de plechtigheid uitbreiden met een sfeervol concert op het Manitobaplein en zo de herdenking de extra aandacht en de allure geven die ze verdient.”

“De herdenking van de bevrijding vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 september om 14u30 op het Manitobaplein ter hoogte van het monument. De Koninklijke Harmonie Onder Ons Wenduine luistert de plechtigheid op en geeft nadien een aanvullend concert op het Manitobaplein.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier