Archeologisch onderzoek en munitiedetectie gestart voor aanleg van ring in Diksmuide

Aan de Frontzate zijn op dinsdag 4 april de opgravingen voor het archeologisch onderzoek gestart. © ACK
Redactie KW

Voor er gestart kan worden met de aanleg van de de zuidwestelijke ring rond Diksmuide wordt er eerst een archeologisch onderzoek gevoerd en tegelijkertijd wordt er gezocht of er munitie te detecteren valt.

Op dindsdag 4 april zijn de werken voor het onderzoek gestart aan de Frontzate, in de spoorwegbedding die verbinding geeft tussen de Kaaskerkestraat en de huidige spoorweg. Het fietspad wordt tijdens de werken afgesloten. De werken houden in dat er met een graafmachine een sleuvenonderzoek wordt gevoerd op verschillende locaties langs het traject van de toekomstige ring. Ook het fietspad langs de Vlavaart, vanaf de Wagenmakerijstraat tot aan de oude spoorwegbedding, zal tijdens de werken gesloten zijn. Fietsers dienen om te rijden via de Kaaskerkestraat.

Omgevingsvergunning

Naargelang er al dan niet iets wordt gevonden, zal de Dienst Onroerend Erfgoed beslissen of er verdere opgravingen zullen gedaan worden. In en rond de zones waar het veldonderzoek gestart is en langs de IJzerdijk-Kapellestraat zal de firma Braet uit Nieuwpoort onderzoeken of er munitie aanwezig is. De firma NV Monument Vandekerkhove uit Ingelmunster staat in voor het archeologisch veldwerk. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start tegelijk de procedure op voor de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de omleidingsweg. De start van de aanleg van de eerste fase van de omleidingsweg is voorzien in de loop van 2018.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier