Aandacht voor Indische soldaten WOI tijdens herdenkingsconcert

Redactie KW

Op het programma staat muziek die gecomponeerd is tussen augustus en december 1914 en die in een nieuw jasje is gestoken.


In samenwerking met de Indische ambassade in Brussel en Parijs en het gemeentebestuur van Knokke-Heist organiseert componist-dirigent Hans Vermeersch in het kader van Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid op dinsdag 11 november in het Cultuurcentrum Scharpoord het herdenkingsconcert The Indian Army in Flanders Fields.

Het concert wordt uitgevoerd door de Koninklijke Harmonie De Zeegalm en strijkers, het Rajhans Ensemble en Vlaamse en Indische bagpipers. Tussen de instrumentale en vocale gedeeltes worden er door presentator Luc Lierman interessante wetenswaardigheden verteld over die cruciale maanden van 1914 waarvan iedereen dacht dat ‘het conflict’ voor het einde van het jaar opgelost zou zijn. Ook Engelse, Duitse en Nederlandstalige oorlogspoëzie, geperformed door Jan De Groote van het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist en de Brugse bellydancer Maaike De Vreese geven een extra artistiek tintje aan deze internationale productie in het kader van 100 jaar Groote Oorlog. De toegang is gratis. Tickets kunnen bekomen worden bij het Cultureelcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

(DM)