84 verenigingen nemen deel aan Brugs Erfgoedweekend

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

84 Brugse erfgoedverenigingen organiseren op 41 plaatsen activiteiten tijdens het Erfgoedweekend van 21 en 22 april. Kiezen is het thema dit jaar, al beperken de activiteiten zich niet tot het cultureel erfgoed dat rond verkiezingen in beeld gebracht wordt.

Musea, archieven, gidsenverenigingen, heemkundige kringen en ambachtslieden zetten op 21 en 22 april in Brugge gratis hun erfgoed in de kijker. De bezoekers van het komend Erfgoed weekend staan voor een moeilijke keuze. Zich laten inspireren door een tentoonstelling of al wandelend of fietsend het Brugs efgoed verkennen ? Een lezing of een concert bijwonen of nieuwe dingen leren tijdens demonstraties ?

Vijf tips

Wij doen alvast vijf suggesties. In het rijksarchief in de Predikherenrei, dat tevens als centraal infopunt dienst doet, kun je de expo’s ‘Brugge in verkiezingsaffiches’ en ‘duiven uit Barcelona’ gaan bekijken. Laatstgenoemde tentoonstelling wordt i.s.m. gerenomeerde duivenmelkers w.o. de Brugse Barcelonaclub op touw gezet.

Het Howest Confuciusinstituut leert geïnteresseerden drukken op z’n Chinees. De openbare bibliotheek organiseert een familiezoektocht rond de mysterieuze verdwijning van de Brugse drukker Colard Mansion. De Koninklijke Handbooggilde De Hert geeft initiaties boogschieten op de liggende wip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier