600.000 kleibeelden als symbool voor slachtoffers WOI in België

Redactie KW

De provincie maakte met de partners binnen het project ‘ComingWorldRememberMe’ (CWRM) de goede doelen bekend die gekoppeld worden aan het GoneWest-beeldenproject.

v.l.n.r. Koen Vanmechelen (leading kunstenaar van het project, prof. Dr Ilse Derluyn (project CCVS) en Myriam Vanlerberghe (gedeputeerde voor cultuur voor de provincie West-Vlaanderen).

CWRM is het beeldende kunstproject binnen ‘GoneWest’, het culturele evenementenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI. Van 2014 tot en met 2018 worden belevingsateliers georganiseerd waarbij 600.000 beelden uit klei gemaakt worden, die staan voor de slachtoffers die in België het leven lieten tijdens WOI. In 2018 zullen de beelden geëxposeerd worden in een land art installatie in Ieper.

De helft van het inschrijvingsgeld aan die beeldenateliers gaat naar Chido Govera die met haar stichting ‘The Future of Hope Foundation’ weeskinderen helpt en ‘Centre of Children in Vulnerable Situations (CCVS), een samenwerkingsverband van verschillende universiteiten dat ondersteuning biedt aan o.a. kindsoldaten in Noord-Oeganda en Oost-Congo.

(EDB – foto EDB)