29/07/1917 Luitenant Brauneck wordt begraven

Redactie KW

In de Kortrijkse Sint-Jozefskerk wordt de Duitse luitenant Otto Brauneck begraven. Hij is tijdens een luchtgevecht op 26 juli boven Zonnebeke neergehaald.

De tien doden van 27 juli, een moeder met haar 9 kinderen, worden op het kerkhof van Heule-Watermolen onder massale belangstelling begraven.

In Koksijde ontsnappen Henri Cambier, Albert Spot en Servais Mayné op een haar na aan de dood. Mayné werkt voor de ‘Mission Dhuicque’. Die ‘Mission’ moet alle belangrijke gebouwen en bouwsels in kaart brengen en tekenen …om later beter te kunnen heropbouwen. Tijdens die avond wordt het huis getroffen door een obus …die op zolder blijft steken. De gelijkvloerse en de eerste verdieping worden zo gespaard en ook het gezelschap. Het huis was uiteraard ernstig beschadigd en alles zat onder het stof.

Na de volkstoeloop van gisteren bij het gecrashte vliegtuig in Meulebeke, verbiedt Ortskommandant Zschunke de burgerbevolking om dichter dan 150m te komen van een neergestort vliegtuig. Niets mag worden aangeraakt, noch meegenomen. Overtreders worden streng gestraft.