11/04/1917 Oostendenaars moeten hun honden laten keuren

© © SWNS.com
Redactie KW

Charles Castelein uit Oostende meldt dat alle honden moeten worden getoond op de markt volgens alfabetische volgorde op de familienaam van de eigenaar.

Trek-, ras- en prachthonden mogen de eigenaars behouden, maar alle ‘straathonden’ worden afgekeurd en worden op 17 april in de vismijn afgemaakt. ‘Veel personen weenen voor hun dier en ook kinderen die er mee gezonden zijn.’.

Vandaag schrijft onderpastoor Achiel Van Walleghem in zijn dagboek: ‘Wat droevig weer voor de tijd van het jaar. Het sneeuwt bijna de hele dag. Nog nergens een spoor van groen. Om 10 uur is hier de begrafenis van meneer Six, burgemeester. Zeer veel volk is aanwezig, waaronder Mgr. De Brouwer. Om 17 uur komt hare Majesteit de Koningin der Belgen hier een cinemavertoning bijwonen door de Engelsen gegeven ten voordele van het Belgisch Rode Kruis…. Er waren weinig nieuwsgierige burgers op straat, daar het een echt hondenweer was… Een schoolmeisje gaf een bloementuil, een ander las een complimentje. De koningin bleef dineren bij de generaal van de 41ste divisie in het huis van meneer Achiel Camerlynck.’.