Geruchten zijn leugens, niet betrokken bij witwaspraktijken (Barbara Gandolfi)

Geruchten zijn leugens, niet betrokken bij witwaspraktijken (Barbara Gandolfi)
Redactie KW

In Oostende hebben Barbara Gandolfi en haar zakenpartner Frederic Vanderwilt op een persconferentie zwaar uitgehaald naar het gerecht. Volgens hen worden hun rechten geschonden en werd Jean-Paul Belmondo geïntimideerd door het gerecht. De Franse acteur was zelf niet aanwezig op de persconferentie in de badstad. Hij staat, volgens het zakenduo, voor 200 procent achter de verklaringen die ze hebben afgelegd. Gandolfi en Vanderwilt kwamen in opspraak nadat het gerecht een huiszoeking deed, verschillende goederen in beslag nam en hun rekeningen blokkeerde.

“Frederic en ik zijn zakenpartners en hij is de vader van mijn twee kinderen. We vinden dat door de uitlatingen van het gerecht ons privéleven te grabbel is gegooid en willen daarom open kaart spelen”, aldus Gandolfi.

Beide zakenpartners gaven een opsomming van hun activiteiten. “Ik hou me bezig met de exploitatie van twee nachtclubs in Oostende en Kortrijk en een swingersclub in Ronse”, zei Gandolfi. “Ik ben vooral actief in Dubai met de verkoop en verhuur van luxewagens, drankverdeelautomaten en flessenverbijzelaars. We werken in volle transparantie, maar sommigen stellen onze manier van werken in vraag”, verklaarde Vanderwilt.

Het zakenduo is vooral niet te spreken over het gerecht. “Ze kregen geen kopie van hun verklaringen, geen proces-verbaal van de inbeslagname van de goederen en geen inzage in hun dossier, maar ze werden ook niet in verdenking gesteld”, stelde hun advocaat Daniel Dumont.

Het zakenduo meent dat hun rechten geschonden zijn door de uitlatingen van het gerecht bij de ondervraging van Belmondo. “Ons privéleven is te grabbel gegooid en het hele dossier heeft enkel tot doel het proces te maken van onze manier van leven. We hebben geen probleem met controle, maar het blokkeren van onze rekening: dat gaat te ver”, aldus Gandolfi.

Over de lening van 200.000 euro die Belmondo zou geven, verduidelijkte Gandolfi: “Dat geld diende voor een zakelijk project. Er is immers geen overvloedige cashflow in onze bedrijven. Door de tussenkomst van het Brugse gerecht en de commotie errond is die lening niet doorgegaan. We hebben geen idee waarom men het ons lastig maakt. Misschien is het uit jaloezie, of omdat Frederic uit Wallonië komt en succesvol is in Vlaanderen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier