Gert De Mangeleer kookt heel de maand in Oostenrijk

Redactie KW

Chef Gert De Mangeleer staat vanaf zondag een maand lang achter het fornuis van het Oostenrijkse restaurant Hangar-7.

Gert De Mangeleer is niet van het verlegen type, en dat valt direct op wanneer je Hertog Jan binnenstapt: de grote glazen vensters geven een directe inkijk op het heiligdom, met andere woorden de keuken. De Mangeleer nam het restaurant in 2005 over met zijn goeie vriend Joachim Boudens. In die tijd bood Hertog Jan nog een traditionele keuken, maar De Mangeleer transformeerde het restaurant door het creëren van smaken, texturen en contrasten.

Gert De Mangeleer kookt heel de maand in Oostenrijk


Aandacht uit gastronomische wereld

Na elk menu bemerk je een nieuw interessant trekje van de patisserie bij Hertog Jan: bijna alle desserts lijken qua vorm en structuur op elkaar, je kan ze enkel visueel onderscheiden door de kleur. De moed en intelligentie die De Mangeleer demonstreert bij het creëren van zijn gerechten zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan in de gastronomische wereld. Wie eens van de bejubelde, verfijnde Nova Regio Cuisine van De Mangeleer wil komen proeven, kan de hele maand maart terecht in Hangar-7 in Oostenrijk.

(DW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier