Gerrit Komrij op poëzienacht

Redactie KW

Zaterdag wordt in Brugge de poëzienacht “Tot diep in het donker” gehouden. Een hele avond en nacht wordt het Concertgebouw bezet door poëten en muzikanten, die een ode aan het dichtende woord brengen.

Zaterdag wordt in Brugge de poëzienacht “Tot diep in het donker” gehouden. Een hele avond en nacht wordt het Concertgebouw bezet door poëten en muzikanten, die een ode aan het dichtende woord brengen. Ook de Nederlandse dichter Gerrit Komrij komt speciaal uit z’n woonplaats in Portugal afgezakt naar de stad van Claus, Gezelle en Verhelst.

Gerrit Komrij wordt volgende week 66. Dit weekend staat hij op de planken van het Concertgebouw in Brugge, met plezier, zegt-ie zelf.

Komrij is vertrouwd met Brugge, of toch met z’n dichters. Hij was een persoonlijke vriend van Hugo Claus, en is fan van Peter Verhelst. Als notoir vrijzinnige nam hij de Brugse priester-dichter Guido Gezelle op in z’n bloemlezing van de Nederlandse poëzie.

Komrij blijft ook actief: hij heeft net een nieuw boek uit, en publiceerde onlangs een bloemlezing van dichters uit de 21ste eeuw. Daarin ondermeer Peter Verhelst, en de Tieltse dichteres Sylvie Marie. Ook zij staan zaterdagavond in het COncertgebouw, met eigen werk.

Tot diep in het Donker, de poëzienacht, loopt zaterdagavond van zeven tot drie uur ‘s nachts, in het Concertgebouw in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier