Gerenoveerde Ieperse straat ingefietst

Redactie KW

Zaterdag heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits in Ieper de gerenoveerde Capucienenstraat officieel geopend. De minister fietste de straat in samen met senator Jan Durnez en burgemeester Luc Dehaene, samen met 200 kinderen, die in de Capucienenstraat wonen of in één van de wijken die er op uitgeven.

De straat, die een belangrijke verbindingsweg is tussen de Dikkebusseweg en de Poperingseweg, kreeg een dubbel rioleringsstelsel en werd volledig heringericht met veel aandacht voor de leefbaarheid en de veiligheid van de zwakke weggebruiker.Langs de Capucienenstraat is een basisschool (De Capucienen) en een afdeling van de Ieperse kunstacademie gelegen, waardoor de straat druk gebruikt wordt door kinderen. De daling van de snelheid van het verkeer was een der uitgangspunten van de herinrichting. Dit werd gerealiseerd door structurele maatregelen zoals verhoogde verkeersplateaus, aanleg van middengeleiders en asverschuivingen.

Ter hoogte van de scholen werd ook gezorgd voor veilige voetgangersoversteken. Ter hoogte van de Capucienenkerk werd een plein gecreëerd. De paters Capucienen, die er in het klooster naast de kerk wonen, stonden hiervoor een deel van hun kloostertuin af. De herinrichtingswerken van de Capucienenstraat hebben 1,9 miljoen euro gekost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier