Gerechtelijk onderzoek naar verzorger uit Zonnebeke na ontdekking 195 dosissen epo

Redactie KW

(UPDATE 2) Een Belgische gelegenheidsverzorger bij het BMC-wielerteam van Cadel Evans en Greg Van Aveermaet wordt verdacht van dopingsmokkel. De dertiger uit Zonnebeke bekende dat hij een grote dosis epo het land in probeerde smokkelen. Het spul was ‘voor eigen gebruik’ met als doel zijn sputterende wielercarrière nieuw leven in te blazen. Kort voor de middag werd de man onder voorwaarden vrijgelaten.

Sven S. mag het land niet verlaten en hij mag zich niet inlaten met het wielermilieu.

Het gerecht viel begin deze week binnen bij de man in Zonnebeke, berichten de Coreliokranten. Aanleiding was de vondst van een pakket met bijna 200 dosissen epo op de luchthaven van Bierset. De doping was afkomstig uit Nederland en bestemd voor de vrouw van Sven S. Het onderzoek werd eerst in Luik gevoerd en verhuisde daarna naar Ieper. Die voerde anderhalf jaar na de ontdekking een huiszoeking uit bij de betrokkene, die tot bekentenissen overging. Hij werd een tijdlang opgesloten maar is nu vrijgelaten onder voorwaarden.

Bij BMC valt men uit de lucht. Het team schakelde Sven S. occasioneel in als verzorger, zoals eerder deze maand in de Ronde van Toscane. Tijdens de Ronde van Frankrijk was er voor hem geen plaats in het team.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier