Gerechtelijk mandatarissen moeten 2Be Delighted uit Roeselare naar overname begeleiden

Redactie KW

De rechtbank van koophandel van Kortrijk heeft woensdag twee gerechtelijk mandatarissen aangesteld die moeten bemiddelen bij een eventuele overname van de verlichtingsholding 2Be Delighted in Roeselare. Het verlengt de bescherming tegen de schuldeisers ook met drie maanden, tot 4 januari. Tegen dan zou een overname, geheel of gedeeltelijk, afgerond moeten zijn.

Tot de verlichtingsholding behoren onder meer Wever & Ducré, Dark en Limis. Het stapte eind juni naar de rechtbank van koophandel om in het raam van de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO, het vroegere gerechtelijk akkoord) bescherming te krijgen tegen haar schuldeisers. Het deed dat omdat het al enige tijd met serieuze financiële problemen kampte, een gevolg van de internationale crisis die de voorbije jaren ook hard toesloeg in de verlichtingsmarkt, vooral in Italië en Spanje. 2Be Delighted verkreeg bescherming tegen haar schuldeisers tot 4 oktober maar moest tegen 1 september een reorganisatieplan bij de rechtbank indienen. Over dat plan zouden de schuldeisers dan moeten stemmen.

Overname

Zover komt het evenwel niet want de hoofdaandeelhouder van 2Be Delighted opteert er voor om geen extra centen meer te investeren, maar voor een overname te kiezen. Er zijn verschillende geïnteresseerden om delen van de groep over te nemen. Met de aanstelling van twee gerechtelijk mandatarissen zouden de overnames onder controle van de rechtbank kunnen gebeuren. De gerechtelijk mandatarissen moet offertes inwinnen en daarna de rechtbank adviseren over de beste overname-opties. Bij 2Be Delighted werkt zo’n honderd personeelsleden, waarvan ongeveer zestig bedienden. Het is actief in een zestigtal landen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier