Gerechtelijk jaar officieel van start

Redactie KW

In Brugge is het gerechtelijke jaar officieel gestart. De advocaten van de Brugse balie kwamen daarvoor samen in het provinciaal hof. Traditioneel verloopt de opening met heel wat juridische luister en in aanwezigheid van de gerechtelijke top van de provincie. Het is ook het moment om jonge advocaten nog maar eens duidelijk te maken waarvoor de Balie staat. Een stagiair-advocaat moet er een redevoering houden voor de voltallige West-Vlaamse magistratuur en advocatuur.

“De top van de juridisch België is hier. De voorzitters van de gerechtshoven, hoven van beroep, maar ook buitenslandse raadsheren en alle vertegenwoordigers van andere balies uit Vlaanderen en Wallonies”, zegt Paul Bekaert, Stafhouder van de Brugse rechtbank.

In Brugge is er ook de Conferentie Jonge Balie die ervoor zorgt dat jongere advocaten begeleidt wordt in het complexe kluwen dat een rechtbank kan zijn. “De bedoeling van de conferentie is stagiairs onderdak bieden. We stellen hen de rechtbank en de magistratuur voor en maken hen wegwijs in de complexe Brugse rechtbank”, zegt Naima Bouslama van de Conferentie Jonge Balie.

Met 550 leden is de Brugse balie de vierde grootste van ons land, na Brussel, Antwerpen en Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier