Gerecht valt binnen in woning Fransman in Moorsele voor moordzaak Caroline Vyncke

© RSW
Redactie KW

Leden van de gerechtelijke cel van de federale politie van Kortrijk en van de recherche van Politiezone Grensleie zijn binnengevallen in de rijwoning, Rozenstraat 1 in Moorsele. De actie zou hebben te maken met het moorddossier Caroline Vyncke in dezelfde Wevelgemse deelgemeente.

Omstreeks 9 uur stapten de speurders af in de Rozenstraat 1. Omdat er op dat adres niemand thuis gaf, werd een slotenmaker ter plekke ontboden om de voordeur te openen. Behalve een hond was er niemand in het huis aanwezig.

Dierenbescherming

Leden van de dierenbescherming kwamen kort daarna het dier afhalen. Binnenin troffen de speurders een complete wanorde aan.

Volgens buurtbewoners wordt de woning betrokken door een Franssprekende jonge kerel. De bewoner zou weinig contact met de buurt hebben. Buren hebben ook vragen over zijn levenswandel.

Sporenonderzoek

Speurders verrichtten er onder meer een sporenonderzoek. Voorlopig wil het Kortrijkse gerecht geen commentaar kwijt.

De actie zou deel uitmaken van het verder onderzoek in het moorddossier Caroline Vyncke. De 42-jarige vrouw werd op 8 februari na een heftige woordentwist van kant gemaakt door haar vriend Geert V. Ze woonden al enige tijd in de Rozenstraat 45 op een steenworp van de woning waar nu werd afgestapt door het gerecht.

Dader blijft ontkennen

Geert V. dumpte nadien het lijk in het domein Groen Lint. In de loop van de volgende maanden werden lichaamsdelen van de vermoorde vrouw uit de Heulebeek in het domein bovengehaald.

Geert V., die al vier maanden is aangehouden, houdt nog steeds vol dat hij het lijk niet in stukken zaagde.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier