Gerecht rolt bende cannabiskwekers met zeker zeven plantages op, waaronder eentje in Ieper

Redactie KW

Het Mechelse gerecht heeft afgelopen weekend een bende opgerold die zich zou hebben beziggehouden met het grootschalig en georganiseerd telen van cannabis.

Dat meldt het parket van Mechelen woensdag. Vier verdachten zijn aangehouden, zij komen in aanmerking voor het opzetten van zeker zeven plantages. Ze waren over het hele land actief.

Plantage in opbouw in Ieper

Het dossier loopt al van dit voorjaar, toen de lokale politie van Lier en de federale gerechtelijke politie van Mechelen samen twee plantages in Lier en Koningshooikt ontmantelden met respectievelijk 400 en 820 planten erin. Eén verdachte die toen aangehouden werd, zit vandaag trouwens nog steeds in de cel. Verder onderzoek linkte de beide plantages niet enkel aan elkaar, maar ook aan reeds ontmantelde plantages in Ekeren, Grimbergen en Boom (goed voor zowat 2.500 planten) én aan nog operationele plantages in Dour en Ieper (samen 3.000 planten).

Opgepakt onderweg naar Ieper

Vrijdag werden uiteindelijk vier verdachten opgepakt die onderweg waren naar de locatie in Ieper. Ook hun voertuig werd in beslag genomen. Vervolgens werden de plantages in Ieper en Dour opgedoekt. De verdachten zijn intussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hen allen liet aanhouden. Van drie van de vier verdachten is de aanhouding inmiddels ook door de raadkamer bevestigd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier