Gerecht in Veurne houdt verdachte aan van zwaar vandalisme in feestzaal Cofar in Rumbeke

Redactie KW

Het gerecht in Veurne heeft een man aangehouden die verantwoordelijk zou zijn voor het zware vandalisme halfweg september in feestzaal Cofar in Rumbeke. In het belang van het onderzoek wordt geen verdere informatie vrijgegeven.

Half september werd voor honderdduizenden euro’s schade toegebracht aan feestzaal Cofar in de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke. Tientallen ruiten en alle glazen achter twee togen moesten eraan geloven, alle toiletten waren kapot, in de keuken sneuvelden vier ovens, alle koelkastdeuren werden uit hun hengsels getrokken en etenswaren waren met benzine overgoten. Er werd zelfs een kettingzaag gebruikt om houten balken te vernielen.

Zaakvoerder Rik Viaene wees kort na de feiten met de vinger naar een ontslagen werknemer. “We moesten hem door omstandigheden ontslaan”, vertelde hij toen. “Vanaf dan begon de miserie : hij stalkte ons via internet en plaatste pornografische foto’s op onze website.” Door een toen mogelijke link met een gelijkaardige zaak in de Westhoek werd het onderzoek door het parket van Veurne gevoerd.

Het gerecht in Veurne heeft nu een man onder aanhoudingsmandaat geplaatst die verantwoordelijk zou zijn voor dit zware vandalisme. De verdachte werd volgens het parket al eerder in dit dossier opgepakt, maar werd toen bij gebrek aan bewijs vrijgelaten. De man werd ook al door het gerecht in een ander dossier vervolgd. Dat dossier zou volgens procureur Desmet niks met vandalisme te maken hebben. In het belang van het dossier maakte het parket in Veurne geen gegevens bekend over leeftijd of woonplaats. (LVA)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws en vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier